Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Felnőttkórusok XXVIII. találkozója

Nagy nap volt a Petőfi Dalkör életében 2018. szeptember 29. A Mezőtúri Közművelődési és Sport Közhasznú Nonprofit Kft-vel karöltve pályázott és nyert a Nemzeti Kulturális Alap Zeneművészet Kollégiuma által kiírt pályázaton. Így közös szervezésben megvalósulhatott a Zene Világnapja tiszteletére megrendezett Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Felnőttkórusok XXVIII. találkozója Mezőtúron.

Az eseményt Herczeg Zsolt Mezőtúr város polgármestere mellett megtisztelte Markót Imre Törökszentmiklós polgármestere, Huber Ferenc Fegyvernek város volt polgármestere, Vajna Katalin a Csokonai alkotói díjas karnagy, a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei KÓTA Felnőtt-énekkari Bizottságának elnöke és Kávási Klára a Petőfi Dalkör örökös karnagyának, Kávási Sándornak lánya.

Az ünnepi esemény Herczeg Zsolt polgármester úr megnyitó szavai után az oklevelek és ajándékok átadásával kezdődött, így köszönte meg a jubiláló Petőfi Dalkör a részvételt minden kórus képviselőjének.

A délután folyamán fellépett a 145. évfordulóját ünneplő Petőfi Dalkör, a 20. évfordulóját ünneplő Jászszentandrási Kamarakórus Egyesület, a törökszentmiklósi Sanctonicolaum Kórus, Jászberényből a Lehel Vezér Gimnázium Férfikara, a törökszentmiklósi Salve Regina, a 20. évfordulóját ünneplő jászkiséri Pedagógus Női Kar, a 30. évfordulóját ünneplő Jászapáti Városi Vegyeskar, a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Karnagyok Kamarakórusa, a mezőtúri Vivace Kamarakórus, a 40. évfordulóját ünneplő Székely Mihály Kórus, a kisújszállási Phoenix Vegyeskar és végül a Jászberényből érkező a Palotásy János Vegyeskar.

A jó hangulatú délután közös vacsorával zárult. A szervezők köszönik mindenkinek a részvételt, 2019-ben a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Felnőttkórusok XXIX. találkozója Martfű városában kerül megrendezésre.

A rendezvény támogatója: a Megyei KÓTA Felnőtt- énekkari Bizottsága, Mezőtúr Város Önkormányzata, a Mezőtúri Intézményellátó és Ingatlankezelő Közhasznú Nonprofit Kft., a 25 éves Nemzeti Kulturális Alap, a Kossuth Lajos Magyar-Angol Két Tanítási Nyelvű Általános Iskola és a Bárdos Lajos Alapfokú Művészeti Iskola.

Bodor Márti