Január 30-tól több lesz az egyirányú utca Mezőtúron

A lakossági jelzések egyértelműen azt mutatták, hogy vannak útszakaszok, ahol célszerű egyirányúvá tenni a forgalmat a parkolási nehézségek és a megnövekedett gépkocsi-forgalom miatt. A képviselő-testület ezekről korábban döntött, a napokban pedig bevezetésre kerülnek a forgalmi rend ezzel kapcsolatos változásai.

Szűcs Dániel polgármester a következőkről tájékoztatott: január 30. hétfőtől egyirányú a Zrínyi utca a Szabadság tér és Bajcsy-Zsilinszky utca közötti szakasza a Szabadság tér irányából. (Tehát a Bajcsy-Zsilinszky utca felől nem lehet majd behajtani.) A Zrínyi utca Szabadság tér melletti szakaszának (a Dózsa György utca és az óvoda között) közlekedési rendje nem változik, továbbra is párhuzamos közlekedés marad érvényben. Ez megkönnyíti egyrészt a Csoda-vár Óvodába járó szülők, gyermekek reggelét, délutánját, másrészt a környékben élők mindennapjait is.

Február 6. hétfőtől egyirányú lesz a Szigony utca és a Bálvány utca. Ez a döntés azért született, mert korábban gyakoriak voltak ezeken a szűk szakaszokon a balesetveszélyes helyzetek.

A Szigony utcába a Balassa Bálint utca felől lehet majd közlekedni a Földvári út irányába, míg a Bálvány utcában ezzel párhuzamosan, értelemszerűen a Földvári út irányából lehet majd közlekedni a Balassa Bálint utca felé.

FONTOS! A forgalmi rend változása a kerékpárosokat nem érinti, tehát kerékpárral mindhárom utcában továbbra is lehet majd mindkét irányba közlekedni!

Szűcs Dániel polgármester kiemelte, a rendőrséget és a polgárőrséget arra kérték, segítsék a mezőtúriakat a kezdeti időszakban, amíg a lakosok az új változásokat megszokják.

Hozzátette, a lakossági jelzéseknek megfelelően meghozott új forgalmi rend változások hozzájárulnak a város biztonságosabb közlekedéséhez.

Kakuk Móni