Ismét megrendezik a VI. Körösvidéki Sulikupát, az általános iskolák közötti horgász csapatversenyt

Ismét megrendezik a VI. Körösvidéki Sulikupát,

az általános iskolák közötti horgász csapatversenyt

A nád között kuruttyol a béka, a fodrozódó folyóvíz felszínén lépked a molnárpoloska, csivitel a nádi poszáta… a vízparton a levegő is más, lelassul a világ, senki nincs, aki sürgessen.

De ha mozdul a kapásjelző, nincs tétovázás! Pattan a horgász, felrántja a botot, tekeri az orsót és kiemeli büszkén zsákmányát. A Peresen ez a legnagyobb eséllyel egy ponty, de lehet keszegféle, csuka, süllő, harcsa vagy balin is. A nem őshonos fajok közül az ezüstkárász és a törpeharcsa is gyakran kerül horogra.

Egyedül is jó horgászni, de olykor érdemes megízlelni a versenyhelyzetet, a csapatjátékot. Pláne ha ezzel dicsőséget hozhatunk saját iskolánknak!

A Körösvidéki Horgász Egyesületek Szövetsége (KHESZ) versenysorozatot hirdet meg, melynek célja az általános iskolai tanulókkal a horgászat, mint nem olimpiai sportág megismertetése, megszerettetése, illetve egy játékos verseny lebonyolításával a legügyesebbek kiválasztása, díjazása. 3 fő tanuló (versenyző), 1 fő pedagógus vagy szülő (vezető) alkotta csapatok jelentkezését várják április 15-ig! A kiírás szerint a csapattagok között mindenképp legyen egy hetedik osztályosnál fiatalabb tanuló is. Jelentkezés és információ: Metzker Krisztina +36 70 334 6820. Nincs nevezési díj! Amennyiben a nevezőknek nincs területi engedélye, a KHESZ biztosítja, ahogyan az etetőanyagot, csalit és ajándékot is. További részletek a plakáton!

Az legutóbb megrendezett Körösvidéki Sulikupa győztese és második helyezett csapata is mezőtúri csapat volt. Az elsőknek járó kupát nyerte el a Rákóczi Általános Iskola csapata – Varga Zoltán, Sőrés Márton, Malavolti Marcell, Malavolti Andrea csapatkapitány vezetésével, második helyen végzett a Református Kollégium 3. Csapata – Tar Ákos, Malavolti Riccardo, Vékony Patrik, Malavolti Claudio csapatkapitány vezetésével.

Vajon az idei évben melyik általános iskola ifjú horgász csapata kerül ki győztesen?

Kakuk Móni