Ismét kalandoztunk egyet Óperenciában

A bábozás az érzelmi és anyanyelvi nevelés egyik legfontosabb eszköze, elvarázsol, elbűvöl, megnyugtat, jóra tanít gyermeket, felnőttet egyaránt! Nagy öröm, hogy évről évre megrendezhetjük az Óperenciás Bábfesztivált, amelyen sok ügyes gyermekkel és lelkes pedagógussal találkozunk, akik észrevétlenül csempésznek a világba valami szépet.

Idén tizenegyedik alkalommal csodálkozhattunk rá, milyen kreatív és vidám előadásokkal készülnek évről évre a gyerekek. A rendezvényt Patkós Éva Mezőtúr alpolgármestere nyitotta meg.

Az elmúlt években a pandémia okozta sokk után újra éledt bábcsoportokat, immár régen látott barátként üdvözöltük, mindent megtéve azért, hogy felejthetetlenné tegyük számukra és a kis nézősereg számára is ezt a napot. Azt gondolom ez maradéktalanul sikerült.

Egy vidám, mesés napot töltöttünk együtt, és bizony senki nem ment el innen üres kézzel, élmények és ötletek nélkül. A zsűri munkája mindig hálátlan feladat, de az idei évben mégis minden csapat részesült valamilyen elismerésben.

A díjazottak:

A „Legjobb előadás” díja

Süni bábcsoport Szarvasról: A kiskakas gyémánt félkrajcárja című előadása. Betanította és rendezte: Gyekiczki István Győzőné

A „Legjobb rendezés” díja:

Csiribiri bábszakkör a Tiszaföldvári Kossuth Lajos Általános Iskolából: A tündér című előadása. Betanította és rendezte: Gulyás Mónika

A „Legszebben megszólaltatott bábok” díja:

Bóbita bábszakkör Kisújszállásról: Mátyás király juhásza című előadása. Betanította és rendezte: Kovács Sándorné

A „Legvirtuózabb mozgatás” díja:

Varázsparaván bábcsoport Mezőtúrról: Nyuszi és a jóbarát című előadása. Betanította és rendezte: Szujó Tünde

A „Legszebb látványvilág” díja:

Kalász szakkör a mezőtúri Szent István Katolikus Általános Iskolából: Mese az erdei állatokról című előadása. Betanította és rendezte: Garainé Bordács Márta, Pappné Beke Melinda

Mezőtúr Város Önkormányzatának Különdíja:

Csiribiri bábszakkör a Tiszaföldvári Kossuth Lajos Általános Iskolából: A holló meg a róka című előadása. Betanította és rendezte: Gulyás Mónika

Gratulálunk a díjazottaknak!

Köszönjük szépen Kovács Gáborné Soltész Máriának, Tóthné Papp Andreának és Varga Ildikónak a zsűri szerepében betöltött munkáját, valamint Hodálik Brigittának a gyönyörű díjakat.

És nem felejtkezhetek el arról a sok szorgos kézről, a Szent István Katolikus Általános Iskola diákjairól, akik munkájukkal segítettek nekünk a folyosókat és a nagytermet tavaszi díszbe öltöztetni, hogy ne csak a lelkünk de a környezetünk is csodával teljen meg.

Mezőtúri Móricz Zsigmond Városi Könyvtár