Hozzánk is ellátogatott a Mikulás

Mezőtúron rengeteg a jó gyermek, ezt mi sem bizonyítja jobban, hogy a nagyszakállú Télapó december 6-án szinte az egész napot a városi gyermekekkel töltötte.

Délelőtt 10-kor a Városi Oktatási Centrum sportcsarnokába várta a szervező Mezőtúri Közművelődési és Sport Közhasznú Nonprofit Kft. az óvodásokat, illetve az általános iskolás alsós tanulókat. Az érkező gyerekeket maga a Mikulás fogadta és természetesen egy kis édesség mindenkinek jutott. Majd Szandi lépett színpadra, aki elhozta népszerű dalait és fergeteges hangulatot varázsolt a csarnokba. Az énekesnő egy interaktív műsorral érkezett, így mindenki részese lehetett az előadásnak. A fellépést követően Szandi minden lelkes érdeklődővel szívesen fotózkodott, valamint dedikálta a korábban kiosztott kártyákat.

Minden évben nagy öröm látni a legkisebbek arcát, amikor személyesen találkozhatnak a Mikulással. Köszönjük a pedagógusoknak, hogy elhozták hozzánk a gyermekeket és köszönjük támogatóink (Mezőtúr Város Önkormányzata, Mezőtúri Intézményellátó és Ingatlankezelő KN Kft., Mezőtúri WinChun KungFu Harcművészeti Egyesület) segítségét.

Ám a nap ezzel az előadással nem ért véget. Délután a Szabadság térre várta a Mezőtúri Közművelődési és Sport KN Kft, valamint a FICSAK Mezőtúr Alapítvány az érdeklődőket. Igyekeztek a szervezők a teret egy Mikulás-faluvá alakítani. Így több kézműves árus színesítette a programot, a fogyasztható kézműves termékek mellett karácsonyi dekorációk és egyéb kézzel készített portéka jelent meg a kínálatban.

A zenei program 17 órakor vette kezdetét Papp Andival és Tóth Istvánnal, akik segítségével a gyermekek elő tudták csalogatni a Télapót.

A téren a Mikulás ideiglenes mezőtúri otthona is látogatható volt, ahol a nagyszakállú szívesen fogadta a vele fényképezkedni vágyó gyermekeket. A zenei blokkot Varga Feri és Balássy Betti műsora folytatta, majd zárásként a Mikulás minden résztvevő gyermeknek ajándékcsomaggal kedveskedett. Melegedőnek a Közösségi Házat lehetett igénybe venni, ahol arcfestés és különböző színezők álltak rendelkezésre. A FICSAK Mezőtúr Alapítvány önkéntesei a Mezőtúri Szépkorúak Hagyományőrzők Klubjának segítségével a résztvevők számára ingyenesen melegteát és zsíros kenyeret kínáltak.

Bízunk abban, hogy az új köntösbe bújtatott Városi Mikulás ünnepség többeknek elnyerte a tetszését. Rendezvényünk főtámogatója ezúttal is Mezőtúr Város Önkormányzata volt.

 

Bodor Márti

 

>>Fotók megtekinthetők a Mezőtúri Közösségi Ház facebook oldalán<<