„Hogy unokáink se feledjék!”

„Hogy unokáink se feledjék!”

2022. április elején hirdette meg a Mezõtúri Móricz Zsigmond Városi Könyvtár a helyismereti vetélkedõjét a fenti címen felsõ tagozatosok, középiskolások és nyugdíjasok körében. 3 fõs csapatok jelentkezését vártuk.

A célunk az volt, hogy becsalogassuk ezeket a korosztályokat a könyvtárba, ismerjék meg a helyismereti gyûjtemény egy részét, városunk jelenének és múltjának egy részét, „hiszen szeretni csak azt tudjuk, amit ismerünk”. Partnereink is voltak, akiknek szeretnénk megköszönni az együttmûködést. Köszönjük az Alföldi Tégláriumnak és a Mezõtúri Református Látogatóközpontnak a segítséget. Hozzájuk el kellett látogatnia a csapatoknak.A verseny kétfordulós volt. Az elsõ fordulóban egy feladatlapot kellett kitöltenie a versenyzõknek, amelyet május 2-ára adtak be. Május 10-én pedig sor került a szóbeli fordulóra, amelyre minden feladatlapot beadó csapatot meghívtunk. Az írásbeli forduló után kialakult sorrendet a szóbeli verseny átalakította.

A találkozó jó hangulatban telt, a vállalkozó kedvûek (vagyis a lányok) plusz pontokért mezõtúri népdalokat is énekeltek Kávási Sanyi bácsi gyûjtésébõl. A régi játékok ismertetésénél már a fiúk is bátrabbak voltak.

A nyugdíjas korosztályban egy csapat nevezett, de õk minden iskolás csapatot legyõztek. Persze külön értékeltük a két korosztályt. Középiskolások sajnos nem vetélkedtek velünk.

Minden versenyzõnek tudtunk ajándékot adni, amit köszönünk szépen támogatóinknak. A felajánlásaikért, hálásak vagyunk. A díjakat Salánki Anikó magyar tanár, könyvtáros, írónõ és Pusztai Zsolt a Túri Fazekas Múzeum igazgatója adta át.

Támogattak minket: Aszódi Kisáruház

Zádor László, a Mezõtúri Spartakusz Sport Club edzõje

Tibi Cukrászda

Tourinform Mezõtúr

Mezõtúri Intézményellátó és Ingatlanközvetítõ Közhasznú                  Nonprofit Kft.

Köszönöm a pedagógusoknak és a szülõknek is a segítõ munkáját!

S szeretném elsorolni a helyezettek neveit:

Nyugdíjasok: Szamosfalvi Imréné, Karsai Erzsébet, Tóth Istvánné

Felsõ tagozatosok: 1. hely: Radványi Noémi, Majerszki Zsanett, Major Regina Mezõtúri Református Kollégium

2. hely: Patkós Máté, Kerezsi Alex Péter, Bíró Cintia Mezõtúri Általános Iskola és Alapfokú Mûvészeti Iskola Kossuth Lajos Magyar-Angol Két Tanítási Nyelvû Általános Iskolája

3. hely: Kézsmárki Hanna, Pete Gvendolin, Piroska Amina Mezõtúri Általános Iskola és Alapfokú Mûvészeti Iskola Kossuth Lajos Magyar-Angol Két Tanítási Nyelvû Általános Iskolája

a könyvtárosok