Hírek a centerpályáról – februárban elindult a tavaszi szezon

A Mezőtúri AFC felnőtt férfi labdarúgói az őszi szezont a tabella 6. helyén zárták, a tavaszi szezonban voltak már lent is, viszont jelenleg a tabella 5. helyét foglalják el, hátuk mögött 4 kapott gól nélküli mérkőzéssel. Lássuk a rangadókat hétről hétre:

A tavaszi szezon első mérkőzése – 2023. február 18-án – nem hozta a várt végeredményt. Jászfényszaru csapata érkezett Mezőtúrra, de hazai pályán is alul maradtak a mieink. A 4 kapott gólra Debreczeni Milán felelt egy szépítő góllal a 90. percben, ezzel 1-4-es végeredmény született a meccs végére. Ezzel a vereséggel Mezőtúr csapata a 8. helyre esett vissza.

Február 25-én Martfű fogadta focistáinkat, az eredmény itt is elmaradt. A tabella első helyén trónoló csapat négyszer talált be a mezőtúriak hálójába, így a végeredmény
Martfűi LSE 4 – Mezőtúri AFC 0.

A 18. fordulóra mieink még mindig a tabella 8. helyén álltak. Március 4-én a Kunhegyesi ESE csapatát fogadtuk a centerpályán. A korábbi két vereség után magabiztosan nyitottak a mezőtúriak, Pesti Zoltán az 5. percben megszerezte a vezetést, majd Rupa Róbert a 75. percben egy újabb találatot szerzett. Így a végeredmény: Mezőtúri AFC 2 – Kunhegyesi ESE 0, ezzel a győzelemért járó 3 ponttal focistáink feljebb léptek a tabella 7. helyére.

Március 12-én a dobogós Törökszentmiklós fogadta a mezőtúriakat, ahol – mondhatni – nem várt eredmény született, Rácz Rikardó Rajmund és Rupa Róbert góljaival 0-2-s győzelemmel zártuk a mérkőzést. Ennek eredményeként visszalépett a csapat a tabella már jól ismert 6. helyére.

Egy héttel később Cserkeszőlő csapatát fogadtuk. A két győztes mérkőzés után mindenki bízott a győzelemben, melynek eredményeképpen Szemes Dávid Szabolcs és Rentler Milán góljaival ismét sikerült bezsebelni a 2-0-ás végeredményért járó 3 pontot.

Március utolsó hétvégéjén Kenderesre utazott a csapat, ahol az első félidő végéig gól nélkül zajlott a mérkőzés, majd a 45. percben Szemes Dávid Szabolcs módosította az addigi állást. A második félidőben Debreczeni Milán újabb 2 és Pesti Zoltán 1 góljával 4 gólos győzelem született idegenben. Ezzel az újabb megnyert mérkőzéssel jelenleg a tabella 5. helyén áll a Mezőtúri AFC.

Április elsején Kisújszállás csapata lép a mezőtúri pályára, majd 8-án Jászárokszálláson találkoznak labdarúgóink.

Hajrá MAFC!

Bodor Márti