Hírek a centerpályáról- 5. helyen végeztek labdarúgóink –

Véget ért a 2022/2023-as szezon, a MAFC felnőtt férfi labdarúgói a tabella 5. helyén zártak.

Beszámolónkat a 21. fordulónál fejeztük be, a csapat már ekkor az 5. helyen állt. A 22. fordulóban Kisújszállás gárdája érkezett a hazaiakhoz, mely küzdelem 1-1-es döntetlennel zárult. Az első félidőben kapott gólra, Kántor Lajos felelt a mérkőzés 60. percében.

Április 8-án Jászárokszállásra utazott a mezőtúri együttes, ahol magabiztos győzelem született Bojtok Balázs két góljával, JVSE Rosenberger – Mezőtúri AFC 0-2.

Április 16-án a Jánoshida SE gárdája lépett a mezőtúri pályára. Rácz Rikárdó Rajmund már a 18. percben megszerezte a vezetést, ám végül a 94. percben az ellenfél kiegyenlített, így 1-1-es döntetlennel zárták a rangadót.

Április 29-én a Tószeg KSE csapata érkezett a Városi Sportcentrumba. A mezőtúri támadások meghozták a sikert, hiszen a mérkőzés végeredménye 5-2 lett. A hazai gólszerzők: Debreczeni Milán, Pesti Zoltán 2, Bojtok Balázs és Gyarmati Alex. Ezzel a Mezőtúri AFC csapata a tabella 4. helyére került.

Egy héttel később – május 6-án – a szajoliak vendégeskedtek városunkban. Bár Pesti Zoltán a 9. percben megszerezte a vezetést, a félidő végére kiegyenlített a vendég együttes. A második félidő abszolút a Szajol csapatának kedvezett és végül hiába volt minden igyekezet, Pesti Zoltán második gólja is kevésnek bizonyult. A végeredmény: Mezőtúri AFC – Szajol KLK 2-3. Így Mezőtúr ismét az 5. helyre került a tabellán.

A 28. forduló a mezőtúriak számára Rákóczifalván zajlott. Rentler Milán 3. és a 6. percben megszerzett góljai ellenére sem sikerült győzedelmet aratni, a mérkőzés végeredménye: Rákóczifalva SE – Mezőtúri AFC 2-2.

Az utolsó előtti mérkőzésen a tabella másodikja, a Tiszaföldvár csapata fogadta a mieinket. A különbség nem csak a tabellán volt érezhető. Ujlakány Roland Ádám a 29. percben igaz gólt szerzett, kiegyenlítve az akkori állást, de a döntetlen csupán 2 percig tartott. A Tiszaföldvár SE magabiztos győzelmet aratott, mely eredményeként 5-1-es végeredmény született. Így Mezőtúr ismét a tabella 6. helyén találta magát.

A szezon utolsó mérkőzésén nagyon kellett a győzelem a mieinknek, hogy visszakerüljenek az 5. helyre. Kunszentmártonba utazott a csapat május 27-én, ahol a vezetés már a 12. percben Kunszent-mártonnál volt, ám ezúttal nagyon akartak a mezőtúriak, így 5 másik góllal reagáltak. Gólszerzők: Bojtok Balázs, Pesti Zoltán, Rentler Milán 2 és Debreczeni Milán. Végeredmény NP-Hungária-Kute – Mezőtúri AFC 1-5. Megszerezve a győzelemért járó három pontot Mezőtúr visszalépett az 5. helyre.

Nehezen indult a szezon a labdarúgóinknak, de minden nehézség ellenére, minden alkalommal fel tudtak állni. A szezon végére a 16 csapatos tabella 5. helyét foglalják el. Gratulálunk! Köszönjük az egész éves biztatást Szurko-lóinknak! Hajrá Mafc!

Dóczi-Bodor Márti