Halloween 2021

 

Magyarországon és azon belül is Mezőtúron egyre népszerűbb a “halloweenezés”. Ezt az ősi kelta hagyományokból kialakult ünnepet október 31-e éjszakáján tartjuk. A Halloween elsősorban az angolszász országokban terjedt el, ám egyre szélesebb körben találkozhatunk halloweeni szokásokkal itthon is.

A bulizós, játékos szokások, a világító töklámpások mellett egyre többen díszítik fel otthonukat erre az alkalomra, sőt helyenként házról házra járó gyermekkel is találkozhatunk, Csokit vagy csalunk? kérdéssel.

A mezőtúri Közösségi Ház 2021. október 29-én csalogatta Halloween partizni a családokat. Péntek délután egy igen élménydús program fogadta a parti résztvevőit. A Közösségi Ház alulájába belépve egy halloweeni fajátszóházba csöppentek az érkező gyerkőcök. A töklámpások három kategória szerint készülhettek, amelyek gyűjtőhelye az épület terasza volt. Vártuk az otthon készült töklámpásokat, de természetesen lehetőséget teremtettünk arra is, hogy a helyszínen készüljenek el az alkotások. A korábbi évek tapasztalatai alapján pedig felnőtt kategóriát is hirdettünk a faragás helyszínétől függetlenül.

Bent, az alkalomra feldíszített nagyteremben minden adott volt, ami a mókázáshoz szükséges. A sejtelmes félhomályban szellemek, boszorkányok és csontvázak lepték el a teret. A jelmezversenyre nem várt számban vettek részt a gyerekek, így a három tagú zsűrinknek bőven akadt dolga. A megelevenedett karakterek után ítészeink a töklámpásokat vették górcső alá. Mindaddig, amíg a zsűri munkálkodott, interaktív bűvészshow színesítette az egyébként is varázslatos délutánunkat. Az ingyenes teaházban mindenki kedvére fogyaszthatott, illetve a kézműves asztalnál mindenki kedvére készíthette el saját otthonának dekorációját.

Az eredményhirdetést kicsi és nagy egyaránt izgatottan várta. Először a zsűri elnöke: Katona Mirjam a Szent István Katolikus Óvoda óvó nénije értékelte a látottakat, majd a zsűri másik két tagjával – Coskun Leilával a Mezőtúri Városi Televízió munkatársával és Dóczi Norberttel az Újvárosi Általános Iskola pedagógusával, a MAFC utánpótlás edzőjével – kiegészülve adták át a megérdemelt jutalmakat.

Az eredmények a következők:

Jelmezverseny, az eredetileg 4 díj helyett 10 díjat osztott ki a zsűri. A versenyzőket egyéni és csoportos kategóriába sorolta.

Egyéni kategória:

I. hely: Cseh Andrea – Halott menyasszony

II. hely: Guth Bianka – Szörnyella

III. hely: Farkas Olivér – Drakula Gróf

A legijesztőbb különdíja: Pete Dominik – Sikoly

A legélethűbb jelmez különdíja: Vida Noémi Éva – Addams Wednesday

 

Csoportos kategória:

I. hely: Koós Kitti, Koós Luca – Boszorkány és cicája

II. hely: Illés Fanni, Maia Miléna Waskes Was – Fekete macska és a Kígyó Királynő

III. hely: Mester Nóra, Mester Dániel – Ördög és Hulk

Különdíj: Nagy Noa, Nagy Nico – Boszorkány és dínócsontváz

Különdíj: Major Vendel, Major Regina

 

Otthon faragott tökök:

I. hely: Vida Noémi Éva

II. hely: Toldi Panni

III. hely: Böröczki Vajk

Különdíj: Szűcs Nikoletta

Különdíj: Sinka Luca

Különdíj: Major Vendel, Regina és Levente

 

Helyben faragott tökök:

I. hely: Nagy Martin

II. hely: Beke Flóra és Beke Bogi

III. hely: Szabados Dorina

 

Felnőtt által faragott tökök:

I. hely: Skultéti Éva

II. hely: Busi Gyöngyi

III. hely: Fodor Csaba

 

Ezúton is köszönjük a zsűri munkáját!

Az eredményhirdetést követően, miután mindenki megcsodálta a kivilágított töklámpásokat  Halloween mozi vette kezdetét, az Addams Family animációs filmmel.

Köszönjük, hogy egy kényszer kihagyást követően, ismét velünk tartottak. Bízunk abban, hogy mindenki jól érezte magát eseményünkön.

 

Bodor Márti