Helyi Hírek, Hírek, Kiemelt hírek|

 

Magyarországon és azon belül is Mezőtúron egyre népszerűbb a “halloweenezés”. Ezt az ősi kelta hagyományokból kialakult ünnepet október 31-e éjszakáján tartjuk. A Halloween elsősorban az angolszász országokban terjedt el, ám egyre szélesebb körben találkozhatunk halloweeni szokásokkal itthon is.

A bulizós, játékos szokások, a világító töklámpások mellett egyre többen díszítik fel otthonukat erre az alkalomra, sőt helyenként házról házra járó gyermekkel is találkozhatunk, Csokit vagy csalunk? kérdéssel.

A mezőtúri Közösségi Ház 2021. október 29-én csalogatta Halloween partizni a családokat. Péntek délután egy igen élménydús program fogadta a parti résztvevőit. A Közösségi Ház alulájába belépve egy halloweeni fajátszóházba csöppentek az érkező gyerkőcök. A töklámpások három kategória szerint készülhettek, amelyek gyűjtőhelye az épület terasza volt. Vártuk az otthon készült töklámpásokat, de természetesen lehetőséget teremtettünk arra is, hogy a helyszínen készüljenek el az alkotások. A korábbi évek tapasztalatai alapján pedig felnőtt kategóriát is hirdettünk a faragás helyszínétől függetlenül.

Bent, az alkalomra feldíszített nagyteremben minden adott volt, ami a mókázáshoz szükséges. A sejtelmes félhomályban szellemek, boszorkányok és csontvázak lepték el a teret. A jelmezversenyre nem várt számban vettek részt a gyerekek, így a három tagú zsűrinknek bőven akadt dolga. A megelevenedett karakterek után ítészeink a töklámpásokat vették górcső alá. Mindaddig, amíg a zsűri munkálkodott, interaktív bűvészshow színesítette az egyébként is varázslatos délutánunkat. Az ingyenes teaházban mindenki kedvére fogyaszthatott, illetve a kézműves asztalnál mindenki kedvére készíthette el saját otthonának dekorációját.

Az eredményhirdetést kicsi és nagy egyaránt izgatottan várta. Először a zsűri elnöke: Katona Mirjam a Szent István Katolikus Óvoda óvó nénije értékelte a látottakat, majd a zsűri másik két tagjával – Coskun Leilával a Mezőtúri Városi Televízió munkatársával és Dóczi Norberttel az Újvárosi Általános Iskola pedagógusával, a MAFC utánpótlás edzőjével – kiegészülve adták át a megérdemelt jutalmakat.

Az eredmények a következők:

Jelmezverseny, az eredetileg 4 díj helyett 10 díjat osztott ki a zsűri. A versenyzőket egyéni és csoportos kategóriába sorolta.

Egyéni kategória:

I. hely: Cseh Andrea – Halott menyasszony

II. hely: Guth Bianka – Szörnyella

III. hely: Farkas Olivér – Drakula Gróf

A legijesztőbb különdíja: Pete Dominik – Sikoly

A legélethűbb jelmez különdíja: Vida Noémi Éva – Addams Wednesday

 

Csoportos kategória:

I. hely: Koós Kitti, Koós Luca – Boszorkány és cicája

II. hely: Illés Fanni, Maia Miléna Waskes Was – Fekete macska és a Kígyó Királynő

III. hely: Mester Nóra, Mester Dániel – Ördög és Hulk

Különdíj: Nagy Noa, Nagy Nico – Boszorkány és dínócsontváz

Különdíj: Major Vendel, Major Regina

 

Otthon faragott tökök:

I. hely: Vida Noémi Éva

II. hely: Toldi Panni

III. hely: Böröczki Vajk

Különdíj: Szűcs Nikoletta

Különdíj: Sinka Luca

Különdíj: Major Vendel, Regina és Levente

 

Helyben faragott tökök:

I. hely: Nagy Martin

II. hely: Beke Flóra és Beke Bogi

III. hely: Szabados Dorina

 

Felnőtt által faragott tökök:

I. hely: Skultéti Éva

II. hely: Busi Gyöngyi

III. hely: Fodor Csaba

 

Ezúton is köszönjük a zsűri munkáját!

Az eredményhirdetést követően, miután mindenki megcsodálta a kivilágított töklámpásokat  Halloween mozi vette kezdetét, az Addams Family animációs filmmel.

Köszönjük, hogy egy kényszer kihagyást követően, ismét velünk tartottak. Bízunk abban, hogy mindenki jól érezte magát eseményünkön.

 

Bodor Márti

Close Search Window