Gyermekrajz és fotópályázat

Mezőtúr Város Önkormányzatának “TOP-5.2.1-15-JN1-2016-00001
Közösségi hozzájárulás a társadalmi felzárkóztatás elősegítésére” című
nyertes pályázatán belül a Mezőtúri Közművelődési és Sport Közhasznú Nonprofit Kft. gyermekrajz és fotópályázatot hirdet.

A pályázat keretében olyan alkotásokat várunk, amelyek képileg megjelenítik a pályázati témákat, vagy azokhoz valamilyen módon kapcsolódnak, gondolati képek rajzolása: hogyan is töltöm majd el az időmet a megújult helyszíneken, mit csinálnék ott szívesen családommal, barátaimmal, osztálytársaimmal. Az alábbiakban néhány közelgő beruházást mutatunk be, amely segít a gondolkodásban:

Kelet-nyugati kerékpárút megépítése Mezőtúron:
A pályázat növeli a biztonságos közlekedés esélyét. A fejlesztés során új kerékpárutak épülnek, a már meglévő utak felújításra kerülnek, valamint kerékpáros átvezetőket és tárolókat alakítanak ki. Ezek javítják városunkat, megkönnyítik a munkába, iskolába járást.

Zöld Kapcsolat kialakítása Mezőtúron a rekreációs,- intézményi – és lakóövezetek között:
A pályázat az Erzsébet-ligetet és a Ligeti-tavat érinti. Tartalmazza a növényfelületek növelését, valamint készül: városi tanösvény, futópálya és játszótér. A pályázat területén a meglévő kerékpárutak és járdák is felújításra kerülnek, kerékpártárolókat helyeznek ki és kiépítik a közvilágítást. Hatására mindenki hozzáfár az egészséges környezethez, nőnek a sport és játékterek, fejlődik a lakosság környezettudatossága.

Mezőtúri városháza és kapcsolódó kulturális vonzerők komplex turisztikai fejlesztése:
A pályázat a programkínálat bővítését célozta meg. A helyi hagyományok és kulturális örökség bemutatására szóló turisztikai műsorokat hoz létre. Ennek részeként kiállítótér, bemutatótér, több funkciós helyiség újul meg. Helyszínei: Városháza, Kézműves Ház, Kovácsműhely, Többfunkciós Kulturális Központ és a Ligeti-tó.

Csoda-vár központi óvoda eszközfejlesztése:
A pályázat keretében az óvoda játszóudvara felújításra kerül, eszközök kerülnek beszerzésre.

Észak-déli kerékpárút megépítése Mezőtúron:
Célja a balesetveszély csökkentése, a közlekedés feltételeinek javítása. Megkönnyíti a munkába járást, segíti a munkahelyteremtést.

Várjuk az elkészült műveket.

Jó munkát kívánunk!