Évszázados mérföldkő!

100 éves jubileumát ünnepelte meg a MAFC

100 év alatt számos sportsiker vitte Mezőtúr jó hírét. Herczeg Zsolt, a MAFC elnöke és Szűcs Lajos, a MAFC elnökhelyettese, a Mezőtúr Város Sportjáért Alapítvány elnöke fontosnak tartották, hogy ne merüljenek feledésbe a város sportolóinak sikerei, akkor se, ha épp egy évszázaddal ezelőtt történtek.

Úgy vélték, a jelen fiatal sportolói erőt meríthetnek elődeik kiváló eredményeiből, amikért számtalan erőfeszítést tettek. Az elmúlt évtizedekben sok esetben a körülmények jelentősen lecsökkentették a sportolók lehetőségeit, hiszen az elmúlt 100 évben két világháború és számos közéleti válság tette próbára a sportegyesületet. Az idő próbáját azonban kiállta, köszönhetően a szakosztályok lelkes edzőinek, a részvevő fiataloknak és a mentoráló idősebb sportszerető támogatóknak, az egyesület ma is virágzik.

November 24-én a mezőtúri Városházán jubileumi ünnepélyes eseményre várták az érdeklődőket.

Az egyesület múltjáról és jelenének méltatásáról Szűcs Lajos, Herczeg Zsolt és Szűcs Dániel beszélt a közönség előtt. Az alkalmon jeles sportolóink videóban üzentek. Elsőként az olimpiai, világ- és európa bajnok Dr. Faragó Tamás, majd Juhász Gréta ifjúsági és junior európa bajnok, junior világbajnoki második helyezett, a magyar válogatott kézilabdázója, valamint Kovács Anett felnőtt magyar bajnok, a bajnokok ligája ezüst érmese, a Ferencváros és a magyar válogatott játékosa következett. Őt követte Bordás József világbajnoki második helyezett, olimpiai negyedik helyezett, százharminchatszoros magyar válogatott, aki Mezőtúron fejezte be a kézilabda játékos pályafutását, valamint  Nagy Mihály labdarúgó, a Siófok és a Haladás egykori játékosa, magyar kupa győztes, magyar bajnok Székesfehérváron. Végül pedig Dévay Márk és Dévay Zsombor magyar válogatott triatlonisták zárták a videós üzeneteket.

Rafael Zsaklin énekes műsorát követően emléklapok átadására került sor.

Az elmúlt 100 év sportrelikviáiból, fényképeiből és egyéb tárgyi emlékeiből november 25-én a Városi Oktatási Centrum (volt főiskola) épületében nyílt meg a különleges kiállítás.

Kakuk Móni

Fotó: Jenei József