Élő adventi kalendárium

Élő adventi kalendárium

 

December elsejétől szentestéig Mezőtúr városában is kivilágított ablakok nyíltak nap mint nap.

Városunk is csatlakozott a körülbelül 5 éve indult kezdeményezéshez, amelyben mára már több, mint 100 település vesz részt. Elsejétől szentestéig a város különböző pontjain, magánházak és intézmények ablakaiban villantak fel az aktuális napot jelző számok. Köszönjük, mind a 24 ablak tulajdonosának, hogy a nekik kisorsolt sorszámot jól láthatóan kihelyezték, ezzel színesítve december napjait. Bízunk abban, hogy 2020-ban ezzel a kezdeményezéssel hagyományt teremtettünk.

A Közösségi Ház Mezőtúr facebook oldalán mindennap egy feladvány és egy térképrészlet segítségével irányítottuk a számok keresgélőit, hogy mikor merre kereshetik az ablakokat. Azok közül, akik megtalálták, lefotózták, mindennap sorsoltunk egy szerencsés játékost, aki a Gecser István által készített fotóval ellátott bögrét vihette haza jutalmul.

Hálás szívvel köszönjük meg a kedves szavakat, amelyeket facebook posztban, vagy többen üzenetben küldtek el számunkra. Örömmel tapasztaltuk, hogy sokan elindultak egy esti sétára és körbe járták a kalendáriumot. Nehéz egy mondatban összegezni, hogy mit érzünk most. Köszönjük, hogy a vírushelyzet ellenére Önök is szebbé tették a mi adventi várakozásunkat. Bízunk abban, hogy hamarosan személyesen is találkozhatunk, de addig is igyekszünk online térben színesíteni a mindennapokat.

 

Bodor Márti