Dr. Rex Mezőtúron rendelt

„Vidéki munkám során ma sok dolgom akadt. Reggel viziteltem az újszülött osztályon, aztán részt vettem az ambuláns ellátásban. A kis Gréta a megilletõdést követõen kinyílt, amint füttyszóra megérkeztem a vizsgálóba. Aztán már bátran adott nekem jutifalatot. A bent fekvõ Hanna pedig már jóbarátként ül mellettem, és a napja nem unalmas, mert boldogan velem tölti az idõt. Így hasznos az ittlétem, és még nincs vége!– fogalmazott dr. Rex a négylábú kutyadoktor facebook oldalán kis emberi segítséget igénybe véve, aki dr. Varga Károly gyermekgyógyász szakorvos kollégájával rendelt a Mezõtúri Kórház gyermekosztályán június 18-án.

A kis Kelemen Gréti szemhéja szombat reggelre megduzzadt és a szülõk, mivel hétvége volt, a Mezõtúri Kórház Gyermek-osztályának sürgõsségijére siettek tanácsért, gyógymódért. Örömteli meglepõdés volt a bajban, hogy nem más, mint dr. Rex és dr. Varga Károly fogadta õket. „Szenzációs és pontos ellátás mellett megismertük Dr. Rexet is. Hálásak vagyunk!”- reagált a kis Gréti édesapja a történtekre.

dr. Varga Károly a Dr. Rex Kutyás Egyesület elnöke. Mint fogalmazott, életének egy nagyon nehéz idõszakában szakember ajánlott számára kutyás segítséget. Több alkalommal bevitte az óbudai, ányos utcai gyermekorvosi rendelõbe, és azt figyelte meg, a hozzá érkezõ gyermekek együttmûködõbbek, és bátrabban elmondják, mit éreznek, mit tapasztalnak. Így azon túl, hogy dr. Rex mellett nem szoronganak a fehér köpenytõl, hatékonyabb a gyógyításuk is. Dr. Rexet ezután segítõ kutyának képezték ki, így hivatalosan papírja van róla, hogy kisgyermekek között lehet kórházi intézményekben.

Dr. Rex a mancsos ebdoktor nem tétlenkedik és talán hamarosan újfent Mezõtúrra látogat, hogy jelenlétével nyugodtabbá varázsolja a sürgõsségi gyermekorvosi vizsgálat pillanatait a legkisebbek számára.

Kakuk Móni

Fotó: beküldött fotó