Buona BBQ Fest Mezőtúron

Buona BBQ Fest Mezőtúron

2021. október 16- án a Búza utcában füstös, fűszeres illatok bódították el az arra járókat, ugyanis itt rendezték meg a Buona BBQ Fesztivált. A főszervezőt, Prifer Zsolt étteremtulajdonost kérdeztem az eseményről.

K.M.: Mi volt az alapötlet, ami alapján megszervezted Mezőtúron a BBQ fesztivált?

P.Zs.: A BBQ közösséget nehéz egy táborba terelni, hiszen mindenki a maga nemében különleges, ezért az volt az egyik célja a fesztiválnak, hogy együtt legyünk, tanuljunk egymástól, megosszuk a tapasztalatainkat. A másik fontos szempont volt, hogy a messziről jövők éppúgy, mint a helyiek, jobban betekintést nyerhessenek a város kulináris életébe. Kilenc BBQ csapat vett részt az eseményen.

K.M.: Kik voltak a fesztivál főzős résztvevői és milyen programmal vártátok az érdeklődőket?

P.Zs.: Ladányi János- South Smoke BBQ, Horváth Zsolt- BodrogSmoker, Csejtei Tamás- Szendo BBQ, Szabó Gábor- Okosgrill, Kecsedi Dávid, Krasnyánszky János- JD’s BBQ,  Nagy Gábor- Gabko Chili, Ozsváth Gábor- Ozsváth Kolbász, Falvai János- Bertis Hungary, Lehoczky Tibor- MB Füstölőfa, és azesemény napján csatlakozott Szűcs Róbert Lúciusz- Picigurman. Mivel ez egy gasztronómiai fesztivál, így egész napos látványsütés –  főzés várta az érdeklődőket. A BBQ esetében a hosszú sütés és a hosszan tartó eljárás fontos szegmense a folyamatnak, grillezéshez elengedhetetlen a fával vagy faszénnel történő tüzelés, füstölés. A zenét a nap folyamán a Magda Brother’s, Vincze Hajnalka, Christoph Consty, a Ramazuri Zenekar és Lévai & Gabo biztosította. De készültünk sok gyerekprogrammal és nagy sikere volt a limuzinos városnézésnek is.

K.M.: Milyen visszajelzések érkeztek a fesztivál után hozzátok?

P.Zs.: Már aznap megkérdezték, mikor lesz a következő. Sok telefont kapunk, mennyire áthatotta a rendezvényt a szeretet, a jókedv és a messziről érkezőknek nagyon tetszett Mezőtúr hangulata is.

K.M.: Tervezitek-e hasonló rendezvény megvalósítását a jövőben?

P.Zs.: Igen, mindenképpen tervezzük, és azt hiszem, mondhatom, várják éppúgy a kulináris érdeklődők, mint a BBQ közösség tagjai, hogy újra megosszuk egymással az ételek, a főzés, a konyha szeretetét.