Az Intézményellátó Kft. tájékoztatója 

A Mezőtúri Intézményellátó és Ingatlankezelő KN Kft. oldala: Komp üzemeltetés!

2014. január 1-től a Mezőtúri Intézményellátó és Ingatlankezelő KN Kft. feladata a Mezőtúr-Szarvas között közlekedő kötöttpályás révátkelő üzemeltetése, mely a Hármas-Körös 50,3 folyamkilométerénél található.  A korábbi üzemeltetési gyakorlatnak megfelelően minden évben március 15-ére tervezzük az indulást, amely az időjárástól függően egészen az év végéig tart, így jeges illetve jégtáblákkal teli vízen illetve 605 cm feletti és 160 cm alatti vízálláskor a kompot üzemeltetni nem lehet. Az ilyen üzemszünetekről, melyek több napig, akár hetekig is eltarthatnak, folyamatosan tájékoztatjuk a lakosságot közúton elhelyezett táblákkal valamint a facebook, illetve weboldalunkon (www.mturiellato.hu) kirakott információkkal. A ritkán fellépő műszaki hibákat igyekszünk minél előbb elhárítani, és a pár órás leállásokról online felületünkön, valamint az utinform.hu weboldal kompok, pontonhidak menüpontjában is tájékozódhatnak.

A menetrendnél figyelembe kell venni, hogy csak nappali fény viszonyok között tudjuk működtetni a révátkelőt, ezért tavasszal és ősszel rövidített műszakkal közlekedünk, így novemberben reggel 7:00 órától 16:00 óráig üzemelünk.

Az Innovációs és Technológiai Minisztérium 2020. évi pályázati kiírása „Kompok, révek fenntartásának, felújításának támogatására” tárgyú pályázati forrásnak köszönhetően 2021-től felhő alapú jegykezelő rendszer kerül bevezetésre a Mezőtúr-Szarvas között közlekedő révátkelőn. Az internetes jegyvásárló felület az alábbi linken érhető el: https://mezoturikomp.city-pay.hu/

Minden évben pályázati forrásból sikeresen felújíthatjuk az úszó- és parti létesítményeket és annak környezetét. Ennek köszönhetően idén megújulhatott a komp fedélzetén található deszkázat és megvalósulhatott a hajó világító és jelzőberendezéseinek, valamint a 2006-ban beszerzett Yamaha F25AE csónakmotor kezelőszerveinek cseréje is.

Terveink szerint időjárástól függően december közepéig közlekedhetünk, melyet pár napra megszakít majd a mesterségesen előállított Békésszentandrási kisvízerőmű karbantartásához szükséges kötelező novemberi alacsony vízállás. Reményeink szerint még sokáig szép környezetben tudjuk az átkelők igényeit szolgálni ezzel megkönnyítve a Mezőtúr-Szarvas között közlekedők mindennapjait.

Folytattuk a város köztereinek, parkjainak ütemterv szerinti zöldterület rendezését. Fűkaszákkal és fűnyírótraktorokkal november közepéig mintegy 120.000 nm2-nyi területen vágtuk le a füvet és az ott található hulladékból több mint fél tonnát szedtünk össze és szállítottunk el. Mezőgazdasági közfoglalkoztatási programunk keretében tovább nevelt árvácska palánták illetve tavaszi virághagymák kerültek elültetésre a város parkjaiban és közterületein.

Megkezdtük az Önkormányzat által kezdeményezett téli segélyfa kiosztását és kiszállítását az arra rászorulóknak. A fejenként 5 mázsa fát az Önkormányzat Hatósági Osztályának Szociális csoportján keresztül lehetett igényelni.

A megnövekedett belvíz veszély és a csapadékos időjárás miatt kérjük a lakosságot, hogy az ingatlanok előtt levő csapadékvíz-elvezető árkokat rendszeresen takarítsák. Társaságunk a város csapadékelvezetésében fontos szerepet játszó átemelő szivattyúinak (Hídszegi, Háromrózsa, Vásárhelyi P. út 7., Csalaközi, Városi Sportcentrum, Cs.Wágner J. úti) karbantartását végzi. Ezúton is kérjük Önöket, amennyiben rendellenességet illetve hibát tapasztalnak, jelentsék központi email címünkön (intezmenyellato@mturiellato.hu) vagy a központi telefonszámunkon. (0656350037). Köszönjük!