Átadásra került a város korcsolyapályája

Mezőtúr Város Önkormányzatának TOP-2.1.2-15-JN1-2016-00001 azonosítószámú „Zöld kapcsolat kialakítása Mezőtúron a rekreációs-, intézményi- és lakóövezetek között” elnevezésű nyertes pályázatán belüli eszközbeszerzésnek köszönhetően télen-nyáron használható korcsolyapálya várja a korcsolyázni vágyókat a Vadászház udvarán. A projektből számos egyéb fejlesztés valósul meg a közeljövőben.

– A pályázaton belüli eszközbeszerzések négy fő fejezetre bonthatóak. Ebből az egyik a Vadászházban található kávézó, amely már várja vendégeit. Egy másik fejezete a korcsolyapálya. A projekt 100 %-os intenzitású, tehát Mezőtúr Város Önkormányzatának pénzbe nem került. Korábban már béreltünk ehhez hasonló pályát, most a projekt által meg tudtuk vásárolni. Így egy 200 m² területű, műanyag lapokból álló, egész évben használható, UV álló korcsolyapályát tudtunk megvásárolni, palánkkal együtt. A beruházás összege 11,7 millió forint. Ez az összeg nem csak a korcsolyapályát tartalmazza, hanem 30 db felnőtt korcsolyát és 20 db gyermek korcsolyát is – ismertette Herczeg Zsolt Mezőtúr város polgármestere.

Polgármester úr azt is hozzátette, hogy a Vadászház és környezete egy újabb közösségi tér lehet Mezőtúr városában. Az eszközbeszerzésen belül folyamatban van még két másik fejezet. A következőben utcabútorok – padok, asztalok és rongálás biztos hulladéktárolók – kerülnek megvásárlásra és kihelyezésre a pályázat akcióterületén: az Erzsébet-ligetben, valamint a Ligeti-tó és a Szabadság tér környékén. A projekt negyedik fejezetében különböző játszótéri és fitnesz elemek kerülnek beszerzésre. Néhány héten belül ezek is felszerelésre kerülhetnek és a lakosság birtokba tudja majd venni.

<< Eredeti Méret >>

A Vadászházat üzemeltető Mezőtúri Intézményellátó és Ingatlankezelő KN Kft. hamarosan beadja a Kisfaludy Programba szóló pályázatát, melynek lényege, hogy a Vadászházban található 4 db emeleti szoba korszerűsítésre kerülhet, szobánként 1 millió forint értékben.

Bodor Márti