Általános Tájékoztató

<< Eredeti méret >>

A Kormány 168/2020. (IV.30.) számú rendelete alapján a kijárást korlátozó intézkedések 2020. május 04-től – Budapest főváros és Pest megye kivételével – megszűntek.

Ugyanakkor felhívom a figyelmüket, hogy a 65. életévét betöltött személyek az élelmiszer üzletet, drogériát, gyógyszertárat, gyógyszert-, gyógyászati segédeszközt forgalmazó üzletet továbbra is 9 – 12 óra közötti időben látogathatják.

Fontos új rendelkezés, hogy mindenki köteles üzletben történő vásárlás és tömegközlekedési eszközökön való tartózkodás során a szájat és az orrot eltakaró eszközt (pl. maszk, sál, kendő) viselni. Azért, hogy az adott üzlet dolgozói és vásárlói viselnek-e maszkot, az adott üzlet tulajdonosa/üzemeltetője a felelős.

Mindenki köteles más emberekkel a szociális érintkezést – a közös háztartásban élők kivételével – a lehető legkisebb mértékűre korlátozni és a másik embertől lehetőség szerint legalább 1,5 méter távolságot tartani.

Az új kormányrendeletek következtében településünkön a következő változásokat tervezzük:

  • A Városi Sportcentrum szigorú feltételekkel kinyit. Kizárólag szabadtéri edzések tarthatók meg. Mérkőzések megtartására nem kerülhet sor. A TEKE pálya, a sportcsarnok, az öltözők és a büfé továbbra is zárva tartanak. Az edzéseken résztvevők kizárólag a székház szociális helységeit használhatják. A Sportcentrum használatával kapcsolatban keressék Barta Gyula létesítményvezetőt a 06/20/481-6233-as telefonszámon.
  • A szabadtéri fürdők megnyithatnak. Ezzel kapcsolatban folynak a Magyar Fürdőszövetség által koordinált egyeztetések. A Mezőtúri Strandfürdő nyitása várhatóan május végétől indul a megszokottak szerint, először a gyógyvizes medence, majd a mellette lévő kismedence, végül – várhatóan június közepén (az időjárástól függően) – a nagymedence.
  • A város játszótereit terveink szerint május 11-től kinyitjuk. Ezeket minden reggel fertőtlenítjük, ezért 10 órától lesznek látogathatóak. A későbbiekben részletesen fogom Önöket tájékoztatni ebben a témában is.
  • Tekintettel arra, hogy augusztus 15-ig a jelenlegi szabályozás alapján közösségi rendezvények nem tarthatóak meg, így a tervezett városi eseményeink várhatóan elmaradnak, de ezekről a szervezők a későbbiek során tájékoztatni fogják a lakosságot.
  • A piac látogatásával kapcsolatos helyi szabályok hatályukat veszítették.

Ezúton is köszönöm a lakosság együttműködését, fegyelmezettségét, amelyet az elmúlt időszakban tanúsítottak. Kérem, hogy az enyhítések ellenére, ha tehetik, továbbra is csak a legszükségesebb esetekben hagyják el otthonaikat. Vigyázzanak egymásra, vigyázzanak magukra! Mindenkinek nagyon jó egészséget kívánok!

Herczeg Zsolt

polgármester