A második és harmadik adventi gyertya is ég a városi koszorún

Advent második hétvégéjén, december 3-án karácsonyi kézműveskedésre várták a Közösségi Ház munkatársai a gyermekeket a volt Főiskola aulájába, ahol karácsonyfa díszeket készíthettek.

A Csoda-vár Óvoda óvodásai adventi műsorral kedveskedtek a karácsonyi falu látogatói részére. Ezután a Reni Zumba Dance tartott jó hangulatú zumba bemutatót a Petőfi téren. Majd a Csiga-Duó gyermekműsora táncoltatta meg a legkisebbeket. A műkorcsolya pálya és a játszóház is népszerű volt ezen a napon. December 4-én a véradók köszöntése után, Patkós Éva, Mezőtúr Város alpolgármestere gyújtotta meg a városi adventi koszorú második gyertyáját. Az emlékező gondolatokat Seres Attiláné karnagy közvetítette, miközben az ünnepi műsort a Mongol-Agrár Zrt. Népdalköre adta.

Advent harmadik hétvégéjén az esős időjárás miatt a szombatra tervezett programok elmaradtak. A vasárnapi napon a Városi Oktatási Centrum ebédlőjében és aulájában kerültek megrendezésre az eredetileg kintre tervezett előadások. A délután folyamán a FICSAK Mezőtúr Alapítvány családi kézműveskedésre várta a gyermekeket, aminek során a Vöröskereszt által felajánlott fenyőfát közösen díszítették fel a kicsik és nagyok. Természetesen a meglepetés sem maradt el. Majd a „A mi családi karácsonyunk” című rajzpályázat eredményhirdetése következett. Rafael Zsaklin, az ifjú, mezőtúri énekes műsora után a Ramazuri  Zenekar lépett színpadra. Vidám zenéjükkel előcsalogatták a Mikulást is, akik megölelt minden gyermeket és ajándékkal is készült a számukra.

A városi adventi koszorú harmadik gyertyáját dr. Balla Vilmos, Mezőtúr Város aljegyzője gyújtotta meg, aki felelevenítette, azóta igazán boldog a karácsony, mióta édesapává vált. Az emlékező gondolatokat Szarka Imréné, nyugdíjas óvodapedagógus közvetítette, aki felidézte nem csak saját családi karácsonyainak emlékét, de betekintést adott a meghitt, óvodai ünnepségek, készülődések élményeibe is. A műsorról Buch Tibor énekes, színész gondoskodott, aki előadása közben a közönség soraiba ült, fokozva az ünnepség bensőséges hangulatát.

Kakuk Móni

Fotó: Csikósné Vida Viktória (1.), Szabó Dorina (2.)