Bringás reggelivel indult a hét

Ismét bringás reggelivel vártuk a Közösségi Ház előtt mindazokat, akik kerékpárral indultak útnak hétfő reggel.


1998 óta minden évben szeptember 22. az Európai Autómentes Nap, mely a társadalom környezettudatosságát igyekszik erősíteni.

Ehhez csatlakoztunk mi is a szeptember 23-ai bringás reggelivel. Napjainkban igencsak megnövekedett az autós forgalom, ezzel párhuzamosan nő a káros környezeti hatásunk. Fontosnak tartjuk, hogy felhívjuk a figyelmet a kerékpáros és gyalogos közlekedésre. A bringás reggeli kapcsán öröm volt látni a családokat, hiszen kicsik és nagyok egyaránt kerékpárra ültek és nálunk kezdték a hétfőt, így mondhatjuk, hogy velünk indították a hetet.

Az érkező bringásokat édes és sós fornettivel, müzliszeletekkel, Dörmivel, almával, szörpökkel és meleg teával vártuk. Köszönjük Király Imréné felajánlását, aki az almát biztosította, valamint köszönjük a Mezőtúri Intézményellátó és Ingatlankezelő KN Kft. közreműködését, akik vállalták, hogy reggel 7-re kisütik a finom harapnivalókat.

Bízunk abban, hogy lesz alkalmunk még hasonló akcióra, hiszen úgy vesszük észre, hogy  egyre többen élnek a szabadtéri reggelizés lehetőségével.

Dóczi-Bodor Márti

Fotó: Jenei József