Bihari pásztordalokkal és szabolcsi muzsikával lett ismét Aranypáva Nagydíjas a Szivárvány Citerazenekar

A 28. Egri Népzenei Gála és KÓTA Aranypáva Nagydíjas Gála Hangversenyére közel 400 fellépő érkezett az ország minden részéről és határon túlról augusztus 24-én.

Az KÓTA minősítési rendszerének legmagasabb elismerését, az ARANYPÁVA NAGYDÍJAT a szakmai megmérettetésen harmadjára nyerte el a mezőtúri Szivárvány Citerazenekar, melynek tagjai (balról jobbra fenti képen): Fejes Balázs, Szebenyi Kristóf Imre, Pongrácz Eszter, Bíró Dániel, Kovács-Kozma Réka Anna, Csider István, Bíróné Sáfár Anikó és Szabó Ákos.

Csider István, az együttes KÓTA-díjas művészeti vezetője, a Mezőtúri Szivárvány Népzenei Egyesület elnöke elmondta, bihari pásztordalokkal és szabolcsi összeállítással készültek a versenyre és nagyon örültek az újbóli komoly elismerésnek.

A Bartakovics Béla Közösségi Házban az érdeklődők szakmai programokon is részt vehettek, néprajzi filmek vetítése, könyvbemutató és daloktatás színesítette az izgalmas napot.

Az emlékplaketteket a hírneves mezőtúri fazekas, Gonda István, a Népművészet Mestere készítette el, amiből ezúttal már hármat őriznek nagy becsben a Szivárvány Citera-zenekar tagjai.

Az elismeréshez gratulálunk!

Kakuk Móni

Fotó: Eszenyi Bianka