Sajtóközlemény-Befejeződött az Ifjúsági lakótelepi játszótér felújítása és funkció bővítése

2020.08.24.
Mezőtúri Turizmusfejlesztési Kft.

Sajtóközlemény

Befejeződött az Ifjúsági lakótelepi játszótér felújítása és funkció bővítése

A Mezőtúri Városfejlesztési Kft. által benyújtásra került „Ifjúsági lakótelepi játszótér felújítása, funkció bővítése” elnevezésű TOP-7.1.1-16-H-ERFA-2019-00315 azonosítószámú pályázata bruttó 6.499.760 forint vissza nem térítendő uniós támogatásban részesült az Ifjúsági lakótelep játszóterének felújítására.

A Mezőtúri Turizmusfejlesztési Kft. a 2020. február 11-én kiállított Támogatói Okirat alapján 6.499.760 Ft összegű, vissza nem térítendő támogatást nyert a Mezőtúr, Ifjúsági lakótelepen található játszótér felújítására és funkcióbővítésére.

A projekt előkészítését követően kiválasztásra került a játszótér felújítását végző kivitelező, így munkaterület 2020. május 27-i átadását követően megkezdődhettek a játszótér felújítását érintő munkálatok.

A kivitelező első lépésben a felújításhoz kapcsolódó földmunkákat végezte el, ezt követte a meglévő játszóvár felújítása, majd pedig az új játékelemek szabványoknak megfelelő telepítése és rögzítése.

A meglévő és megmaradó játszóvár elemeit szükség szerint cserélte a kivitelező, illetve teljes újrafestést kapott, új játékelemként pedig az alábbi eszközök kerültek telepítésre:

• 1 db Kétüléses mérleghinta
  • 1 db Lengőhinta
  • 1 db Akadálypálya

A kivitelező 2020. augusztus 10-én adta át a korszerűsített és biztonságos játékelemekkel felszerelt játszóteret a környező lakosság és a gyermekek nagy örömére.

A projektről bővebb információt a www.turizmusfejlesztesikft-mezotur.hu oldalon olvashatnak.